LIVE ADEMSESSIE

DOOR KASPER VAN DER MEULEN

MAANDELIJKS IN 2023 IN DE JACOBIKERK IN UTRECHT

een 3 uur durende sessie met:

GELEIDE ADEMSESSIE

Een reis naar binnen, een rondleiding door je eigen zenuwstelsel waar je direct voelt hoe je adem effect heeft op je staat van zijn.

WETENSCHAP & Inspiratie

Een vermakelijke, eenvoudige en praktisch toepasbare uitleg waardoor jij begrijpt hoe bewust ademen je leven kan verbeteren.

HANDPAN CONCERT

Kom in een diepe staat van verbinding dankzij de betoverende klanken van de handpan in de resonerende akoestiek van de eeuwenoude Jacobi Kerk.

bekijk de uitnodiging

Doe mee met deze wonderlijke middag en:

✔️ Ervaar de magie van samen ademen in een grote groep gelijkgestemden
✔️ Leer hoe je meer verbinding kunt ervaren dankzij bewust ademwerk
✔️ Geniet van live handpan muziek op een prachtige locatie

 €49,-

€39,-

(Inclusief 21% btw)

LET OP: deze tijdelijke KUKURU aanbieding loopt af over

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

je staat van adem bepaalt je staat van zijn

Oftewel…

Wanneer je je adem bewust gaat sturen kun je ook je staat van zijn sturen. 

Jij, jouw adem, jouw leven. 

Maar wat als we dat samen doen?

Wanneer meerdere mensen – van verschillende plaatsen, leeftijden, achtergronden etc. – dus samen in het zelfde ritme gaan ademen dan komen ze gezamenlijk in dezelfde staat. En dit geeft een wonderlijk gevoel van verbinding. Dit maakt het namelijk voelbaar dat we van binnen allemaal hetzelfde zijn. Letterlijk, op basis van onze biologie.

Waarom doen we dit in een kerk?

Kerken zijn bijzondere plekken en hebben een geweldige akoestiek voor de resonantie van de handpan muziek die ik voor je zal spelen. En er is ook een diepere laag. Als sinds mens heugenis komen mensen regelmatig samen op “heilige plekken” zoals kerken om te verbinden; met elkaar, met iets hogers of met een overkoepelende boodschap.

Los van de religieuze of spirituele context van deze samenkomsten, is er een aantal dingen dat hier altijd deel van uitmaakte: zang en gebed. Deze worden vaak vanuit spiritueel of religieus oogpunt bekeken. Maar ik wil daar nog een andere blik aan toevoegen, namelijk een perspectief vanuit de fysiologie en het zenuwstelsel. 

Lofzang en gebed – wanneer je ze als ademspecialist bekijkt – zijn simpele manieren om samen met een grote groep in een vast ritme te ademen…om zo gezamenlijk in een andere staat van bewustzijn te komen. Tijdens deze sessie zullen we de fysiologie van die eeuwenoude beoefeningen vertalen naar de tastbare, praktische en wetenschappelijk onderbouwde context van de moderne wereld. 

Hoe kun je adem inzetten om je gedachten meer te sturen? 

Hoe kun je meer verbinding voelen met je lijf en je gevoel? 

Hoe kun je via je adem je relaties met anderen versterken?  

 

Deze thema’s ga je zowel ervaren als begrijpen! 

LIVE ADEMSESSIE

DOOR KASPER VAN DER MEULEN

 

Een 3 uur durende (van 12:00 – 15:00) ademsessie, workshop en handpan concert, met een grote groep gelijkgestemde mensen. Kom verbinden!

€49,-

€39,-

LET OP: deze tijdelijke KUKURU aanbieding loopt af over

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

  • Geleide adem en meditatie sessie
  • Tips voor toepassing in dagelijks leven
  • Wetenschappelijke onderbouwing, simpel verklaard
  • Begeleid met live handpan muziek
  • In de prachtige eeuwenoude Jacobikerk

Kasper van der meulen

is jouw gids op deze reis!

De afgelopen 8 jaar heb ik alles getest wat ik kon vinden in de wereld van zelf-optimalisatie. 

Ik had de kans om samen te werken met – en te leren van – een aantal van de grootste influencers in deze nieuwe golf van science-based ademwerk. Zo leerde ik van experts, wetenschappers, artsen, yogi, sjamanen, therapeuten en leraren van vele disciplines over hoe ademhaling samenhangt met gezondheid, bewustzijn, trauma, performance en menselijke optimalisatie. Bovendien had ik de kans om deze principes toe te passen op duizenden mensen, door te spreken voor grote groepen, deep dive retreats te verzorgen, en door 1 op 1 te werken met elite performers, topatleten en invloedrijke mensen.

De magie die ontstaat wanneer mensen samen verbinden met hun adem is het mooiste wat ik in deze hele reis heb mogen beleven. Op deze middag in Utrecht breng ik deze kennis en ervaring samen zodat jij kunt ervaren én begrijpen wat de kracht is van je eigen adem. 

“Kasper staat op eenzame hoogte in de ademwereld,
en dit is jouw kans om van hem te leren!”

~ Wiggert Meerman

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Emily Fletcher

Emily Fletcher

Ziva Meditation - toonaangevend meditatie expert

Kaspers’ bekwaamheid om een grote hoeveelheid complexe kennis in een korte periode over te brengen is geweldig. Ik raad hem van harte aan!

Drs. Richard de Leth

Drs. Richard de Leth

Mr. Oersterk - expert op het gebied van gezondheid

Kasper is een moderne sjamaan en blijft mij verwonderen over het magische samenspel tussen lijf, ademhaling en mind. Zijn begrip van de essentie van het leven werkt aanstekelijk. Een grote aanrader om van hem te leren!

Gwen van Poorten

Gwen van Poorten

Host #METZNALLENdepodcast

Ik ben fan van Kasper en dankbaar voor de inzichten die hij mij heeft gegeven. Dankzij Kasper ken ik de kracht van mijn ademhaling en weet ik hoe ik ermee kan spelen. Én dat is lifechanging. Hij kan als geen ander enthousiasmeren en op een nuchtere manier informeren. Ik nodig hem het liefst in ieder seizoen van #METZNALLENdepodcast uit

Wiggert Meerman

Wiggert Meerman

Host Eindbazen Podcast - Persoonlijk leiderschapsexpert

Persoonlijk leiderschap is een levenskunst die veel tijd vergt. Kasper leert je de om de grootste Biohack van je lichaam in te zetten tegen stress, voor meer focus en om de connectie met jezelf te versterken. Kasper staat op eenzame hoogte in de ademwereld en dit is jouw kans om van hem te leren.

LIVE ADEMSESSIE

DOOR KASPER VAN DER MEULEN

 

Een 3 uur durende (van 12:00 – 15:00) ademsessie, workshop en handpan concert, met een grote groep gelijkgestemde mensen. Kom verbinden!

€49,-

€39,-

LET OP: deze tijdelijke KUKURU aanbieding loopt af over

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

  • Geleide adem en meditatie sessie
  • Tips voor toepassing in dagelijks leven
  • Wetenschappelijke onderbouwing, simpel verklaard
  • Begeleid met live handpan muziek
  • In de prachtige eeuwenoude Jacobikerk

veelgestelde vragen

vind je antwoord hier

Kan iedereen meedoen?

De ademoefeningen die we toepassen op deze dag zijn in principe voor iedereen geschikt ongeacht leeftijd of gezondheidsniveau. Maar wanneer je last heb van hoge of lage bloeddruk, chronische hyperventilatie en/of je wordt snel duizelig, bijvoorbeeld tijdens het opstaan kan het verstandig zijn om even met een arts te checken. Wanneer je bekend bent met de stijl van ademoefeningen die wij toepassen (zoals box breathing, focus reset breathing etc) en je weet dat je deze probleemloos kan toepassen dan komt het helemaal goed. 

Wat is het adres van de locatie?

De Jacobikerk bevindt zich aan de St Jacobsstraat 171 (3511 BP) in Utrecht. Dit is op loopafstand van het centraal station. 

Wat zijn de reis en parkeer opties?

De Jacobikerk bevindt zich in het centrum van Utrecht en is op loopafstand van het centraal station. Er zijn meerdere parkeergarages dichtbij de kerk. Het makkelijkst is om met het OV te komen.

Wat moet ik meenemen?

In een grote kerk is het lastig om de kamertemperatuur te reguleren. De temperatuur in de kerk kan dan ook flink wisselen tijdens de middag. Draag laagjes of neem een fleece/wollen deken me zodat je je eigen comfort niveau kan aanpassen.

In de Jacobikerk zijn er in principe alleen zitplaatsen op normale kerk banken. Wanneer je liever op de grond zit of ligt is er voldoende ruimte in de zijbanen van de kerk om naast de banken op de grond te zitten of liggen. Neem daarvoor wel je eigen yogamat of meditatiekussen mee.

Hoe ontvang ik mijn ticket?

Na inschrijving krijg je een mail met daarin een QR code. Dit is je ticket. Deze QR code kun je aan de deur laten scannen voor je toegang. Je hoeft niks te printen.