beKIJK HIER DE REPLAY van de online infoavond
Over de Nederlandstalige Ademcoach opleiding

 

100% on demand

Nadat je de live dagen hebt meegemaakt krijg je toegang tot alle lezingen in onze online omgeving zodat je het kunt terugkijken wanneer je wilt. 

 

SCIENCE BASED

Moderne wetenschappelijk inzichten gecombineerd met oeroude wijsheden. Meer dan 15 uur aan theorie lezingen zodat je eindelijk weet hoe het écht werkt. 

 

holistisch

Het biohacker perspectief belicht alle kanten van het verhaal: Optimalisatie, performance, emotie / trauma en real-life toepassingen.

KIJK MAAR!

krijg hier een sneak preview van al het moois waar we in gaan duiken. 

Het is tijd voor adembenemend meesterschap

Verbeter je slaap, ondersteun je immuunsysteem, verminder stress, verbeter sportprestaties, verwerk trauma / emotie en vergroot persoonlijk leiderschap…al dit – en veel meer ligt binnen adembereik.

Deze complete Live + Online Breathwork Masterclass leert je de kernprincipes van zelf-optimalisatie door de vaardigheid van bewust ademwerk. Na deze cursus kun je elke adem methode of techniek begrijpen en toepassen, en je staten van zijn sturen met je adem. 

De cursus zit vol met wetenschappelijke onderbouwing, theorie en toepassing. De volgende stap voor iedereen die wil leren om de adem te bemeesteren. Voor zowel persoonlijke groei fanaten als voor professionals die hun toolkit willen vergoten en hun kennis en impact willen verdiepen. 

Voorbij de adem kijken we ook naar gezondheid en welzijn vanuit een holistisch biohacker perspectief. Dit helpt je om zelf te experimenteren en ontdekken, en om je eigen resultaten waar te maken.

Het is niet alleen een volledige, op zich zelf staande cursus, maar ook Level 1 van onze coach opleiding die toegang biedt tot ons Level 2 “Breathwork Professional” retreat. 

 

Elke adem die jij ademt…

🧠 Communiceert vanuit je lijf met je brein over elke gedachte of emotie die je ervaart.  
⚡️ Informeert je zenuwstelsel over welke staat van zijn geactiveerd moet worden.
🦠 Wisselt essentiele informatie uit tussen je omgeving en je immuunsysteem. 
💓 Is elektrisch verbonden met je hart om elke slag te sturen en beïnvloeden. 
💆‍♀️ Masseert elk orgaan in de buikholte door beweging van je middenrif. 
Zet het onderbewuste tempo voor hoeveel stress of rust je ervaart. 
🧠 Pulseert en pompt je brein en ruggenmergvocht op en neer. 
🧬 Bepaalt het niveau van de stofwisseling in je mitochondrïen. 
❤️ Beïnvloedt je bloeddruk en de activiteit van je vatenstelsel. 
💡 Bepaalt de kwaliteit van je gedachten, aandacht en acties. 
👩‍⚕️ Reguleert het niveau van laaggradige ontsteking in je lijf. 
🧘‍♀️ Is een nieuwe kans om weer terug bij je zelf te komen. 
🩸 Beïnvloedt de pH waarde van je bloed en weefsels. 
🎤 Is een midel om jezelf authentiek te uiten. 

👑 En dit alles zou onder jouw bewuste controle kunnen komen.

Het biohacker perspectief benadert de menselijke ervaring vanuit een wetenschappelijk standpunt. Hoe je je voelt, je niveau van energie, de kwaliteit van je gedachten, en alles wat je ervaart wordt namelijk vormgegeven door je biologie. Wanneer je dus je biologie doorgrondt dan krijg je toegang tot een enorm veld van zelf-optimalisatie. 

Het lastige is dat 95% van je biologie volledig autonoom werkt – buiten je bewuste controle.

Maar hier is het goede nieuws: je adem is de poort naar je onderbewuste.

Wanneer je gaat zien hoe deze meest essentiele biologische functie – je adem – samenhangt met de stand van je biologie, dan kun je bewust de staat van je leven gaan sturen.

Maar tegenwoordig zijn er opeens zoveel adem technieken, methodes en protocollen, dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Als Breathwork Biohacker bestudeer je de basis principes van fysiologie, stofwisseling en het zenuwstelsel om zo eenvoudige hacks, shortcuts en toepassingen van je eigen biologie te vinden. Dan kun je elke adem methode begrijpen en toepassen, en doelgerichte interventies plaatsen om simpelweg beter te leven. 

En dat is precies wat je in deze cursus leert.

Over de cursus

een overzicht

Wat je kunt verwachten

Een ontdekkingsreis door alle lagen van de adem. Je leert op een inspirerende manier hoe de adem samenhangt met alles in het leven.

De theorie lezingen zijn vermakelijk, makkelijk te begrijpen en direct toe te passen in je eigen leven en/of coach praktijk.

Het oefen gedeelte leidt je door een serie inzichtelijke, verrijkende en soms uitdagende ademoefeningen.

 Wat je krijgt: 

 • 4 volle dagen live training in Utrecht
 • Achteraf toegang tot alle opnames
 • 20 geleide ademtechnieken
 • Principes van leefstijl optimalisatie
 • Fysiologie en biochemie
 • Anatomie en mechanica
 • Zenuwstelsel en trauma
 • Onbeperkt toegang tot het online materiaal
 • Q&A sessies waar je je vragen kunt stellen
 • Certificaat van afronding “Breathwork Biohacker”
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan Level 2: “Breathwork Professional”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor wie is deze masterclass?

🧘‍♀️ Ademwerk en leefstijl enthousiastelingen

Iedereen die persoonlijk geïnteresseerd is groei, gezondheid, heling, (sport)performance en zelf-optimalisatie. 

👨🏻‍🏫 Adem coaches / facilitators

(Toekomstige) adem coaches/facilitators en professionals die op zoek zijn naar de eerste stap in hun meesterschap als ademcoach (deze cursus is Level 1 van onze 3-delige ademcoach opleiding). 

👩🏽‍⚕️ Coaching Professionals 

Professionals die werken met mensen, en die ademwerk in hun praktijk willen integreren: fitness trainers, yoga docenten, leefstijlcoaches, psychologen, fysiotherapeuten, artsen, lichaamswerkers, verpleegkundigen en coaches van alle soorten. 

volledig cursus overzicht

 01

the PRINCIPLES

Het principes gedeelte legt haarfijn uit HOE en WAAROM adem precies werkt. Je krijgt een praktisch begrip van de wetenschappelijke en theoretische raamwerken waar alle ademtechnieken op gebaseerd zijn. Je leert de meest gemaakte misvattingen over ademhaling doorzien. Van fysiologie en biochemie, tot gezondere gewoontes, tot hogere staten van bewustzijn: je hoeft geen genie of wetenschapper te zijn om deze te begrijpen. Je nieuwsgierigheid is alles wat je nodig hebt!

02

the PRACTICE

Het oefen gedeelte leidt je door verschillende soorten ademtechnieken en leert je om de principes echt toe te passen op je eigen leven. Je leert je sportprestaties te verbeteren, diepe innerlijke rust te vinden, je biochemie uit te dagen, je zuurstofopname te verbeteren, je slaap kwaliteit te verhogen, je lichaam te ontspannen en om met plezier, creativiteit en meesterschap te spelen met de wonderlijke wereld van adem. De oefeningen worden begeleid met muziek.  

 

 

  sessie 1: Het laboratorium

  This deep guided meditation is a full tour through all the aspects of breath that are always available inside of you! The goal of this course is for YOU to master YOUR breathing and it all starts with feeling it inside your own awareness. 

  sessie 2: De bron en de Stromingen

  Er zijn eindeloos veel methodes, technieken en protocollen in de wereld van adem. Maar er zijn slecht een paar principes waar al deze stromingen op gebaseerd zijn. Deze lezing legt uit hoe je ultieme vrijheid krijgt als ademwerker.  

  sessie 3: biohacker perspectief

  Leer het leven – en je eigen lichaam en geest – te zien als een eenvoudig systeem. Een biohacker gebruikt wetenschap, technologie en natuur om de menselijke ervaring te verdiepen. Deze manier van leven ligt altijd binnen handbereik!

  SESSIE 4: Cirkels der optimalisatie

  Leer te begrijpen waar de kleinste veranderingen de grootste resultaten bieden in je leeftsijl, energie en plezier in het leven. Zie hoe elk deel van het leven verbeterd kan worden door bewuste keuzes.

  sessie 5: Inspiratie en expiratie

  Van je neus naar elke cel in je lichaam en terug: leer wat er écht gebeurt in je fysiologie op de reis tussen je inademing en je uitademing met deze vogelvlucht door de belangrijkste aspecten van ademhaling. 

  sessie 6: de neus in

  Leer waarom neusademhaling superieur is aan mondademhaling en hoe dit samenhangt met alles: van de energie die je cellen maken, tot de kwaliteit van je gebit en de activiteit van je immuunsysteem. Leer om je zuurstofopname te vergroten en je slaapkwaliteit te verbeteren door simpelweg je mond dicht te houden.  

  SESSIE 7: anatomie en mechanica

  Wanneer je de functie en anatomie van je ademspieren begrijpt dan krijg je inzicht in de prachtige subtiele beweging van adem. Je leert daardoor hoe je de kwaliteit van elke ademhaling kunt optimaliseren door je lichaam opnieuw te leren kennen via je adem. 

  sessie 8: Zuurstof, CO² & “de formule”

  Leer hoe je lichaam energie aanmaakt op celniveau, waarom de gezondheid van je mitochondrien je volledige welzijn bepaalt, en hoe je met ademoefeningen deze biochemie kan optimaliseren om meer uit je leven te halen. 

  sessie 9: Hack je hersenstam

  Leer hoe de oeroude delen van je brein je adem besturen, en hoe je die oerfuncties kunt hacken doormiddel van bewuste ademhaling. Zo leer je om angstigheid en stress te verminderen met praktische en eenvoudige middelen. In deze sessie leer je ook de grote inhoudelijke fouten die veel ademcoaches maken te vermijden. 

  sessie 10: Co² als tool

  Leer waarom kooldioxide de sleutel is tot goede ademgewoonten, stressbestendigheid en optimale energie. Je zal inzien waarom minder ademen bijna altijd beter is dan meer ademen en hoe eenvoudig dit praktisch toe te passen is. 

  sessie 11: onze intieme ademconnectie met alles

  Reis met me mee de prehistorie in waar we ontdekken hoe de atmosfeer vorm kreeg onder invloed van zuurstof, en welk wonderlijke wezentje ons voorziet van dit levenselixir. We bespreken hier een aantal mindblowing weetjes over hoe je adem samenhangt met alles op aarde. 

  sessie 12: Het zenuwstelstel en leeftsijl

  Leer hoe je zenuwstelsel “hard-wired” is om op je omgeving te reageren op basis van oer-overlevingsinstincten. En hoe onze adem ons kan helpen om de staat van dit systeem te beïnvloeden.

  sessie 13: De evolutionaire mismatch

  Leer onze oerblauwdruk voor optimaal welzijn en begrijp hoe de moderne wereld ons in de weg zit. Wanneer we dit begrijpen kunnen we de moderne wereld in ons voordeel gaan inzetten. 

  sessie 14: het oerbrein en onze mentale patronen

  We kijken naar menselijk gedrag door de lens van de “triune brain theory”. Zo leer je hoe we onbewust reageren op overlevingsprikkels en hoe we de moderne wereld kunnen inzetten om sterker en vrijer te worden in onze keuzes.

  Sessie 15: Omarm je  autopiloot

  Leer waarom het grootste deel van je leven gerund wordt door je onderbewuste en hoe je met behulp van je adem invloed kan krijgen op je onderbewuste patronen. Hierdoor begrijp je ook waarom veel ademcoaching clienten vastlopen en hoe je ze kunt helpen. 

  Sessie 16: Zenuwstelsels en oermensen

  Maak kennis met de functies van het sympatisch en parasympatisch zenuwstelsel en hoe deze je staten van lichaam en geest creëeren. Zo begrijp je hoe je je zenuwstelsel kunt trainen om flexibel en weerbaar te zijn.  

  Sessie 17: Verenigde staten van adem

  Leer hoe je staten van lichaam en geest altijd nauw verbonden zijn met je staat van ademhaling, en hoe je je staat van zijn dus bewust kunt veranderen met behulp van je ademhaling.

  Sessie 18: stress in je voordeel gebruiken

  Leer de vaak onbegrepen positieve uitwerking van stress op je zenuwstelsel. Leer hoe je stress in je voordeel kunt gaan gebruiken en zo gezonder en weerbaarder kunt worden dankzij stress.

  Sessie 19: Het polyvagale perspectief

  Maak kennis met deze revolutionaire theorie die verklaart hoe onze staten van zijn door ons zenuwstelsel gereguleerd worden en hoe adem ons kan helpen om trauma op te lossen en meer in flow en connectie te leven.

  Sessie 20: Het zenuwstelsel in kaart brengen

  Leer om een kaart te maken van je zenuwstelsel waardoor je je dagen beter gaat navigeren op basis van je zenuwstelsel. Je leert deze oefening samen met je cliënten te doen zodat hun leefstijl veranderingen moeiteloos worden.

  Sessie 21: formeel, informeel en piek-ervaringen

  Begin met het bouwen van een ideale aanpak om je adem te bemeesteren door je oefentijd slim te categoriseren en een heldere structuur aan te brengen.

  Sessie 22: Inbreathients

  Begrijp de kern elementen die je kunnen helpen om als een meester de adem te beoefenen, zodat elke sessie je optimale resultaten biedt. Zo leer je ook om persoonlijke adem programma’s te ontwikkelen voor je cliënten.

  Sessie 23: Adem voor de gewenste staat

  Leer hoe je je energie systemen kunt beheersen om zo de ideale staten en resultaten te bereiken met specifieke ademritmes en “versnellingen”. Leer hoe je direct sportprestaties kunt verbeteren met deze verassend simpele technieken.

  Sessie 24: quantified breath

  Leer hoe je de kwaliteit van je adem beoefening kunt kwantificeren met eenvoudige zelf tests. Daardoor kun je gericht sturen op specifieke uitkomsten en je voortgang accuraat bijhouden.

  Sessie 25: one breath brake

  Leer om je systeem tot rust te brengen met deze dood eenvoudige ademoefening die slechts 1 adem lang is. Leer om dit “staat-anker” toe te passen om je vertering, slaap en focus te verbeteren.

  Sessie 26: Focus reset ademhaling

  In deze slechts 5 minuten durende ademoefening kalmeer je je systeem stap voor stap, voel je je hartslag dalen en wordt je hoofd steeds stiller. Hierdoor kun je je focus weer richt op wat voor jou echt belangrijk is.

  Sessie 27: Down-regulation ademsessie

  Leer deze ontspannende en soms uitdagende ademoefening waarmee je flink de rem op je systeem zet. Leer je lichaam in herstel-modus te zetten na een intense dag of een zware workout en je CO2 tolerantie te verbeteren als meegenomen bonus.

  Sessie 28: Volume versnellingen ademsessie

  Leer hoe verschillende dieptes van ademhaling je staat van zijn beinvloeden. Deze sessie helpt je om je binnenwereld op een nieuwe manier te leren kennen, om te controle van je middenrif te trainen en om je staat van zijn bewuster te wisselen.

  Sessie 29: Volumes en hypoxie

  In deze sessie combineren we het verhoogde bewustzijn van ademdiepte met de magie van het vasthouden van de adem. Zo trainen we de CO2 tolerantie en het vermogen om zuurstof op te nemen terwijl we langzaam in een diepe staat van meditatie komen.

  sessie 30: De magie van stem en adem

  Leer waarom “chanting” en neuriën behoort tot de krachtigste ademoefeningen die we tot onze beschikking hebben. Hiermee vergroot je de opname van stikstofoxide, stimuleer je je nervus vagus en maak je je hoofd leeg. Dit alles terwijl je in een meditatieve trans zakt.

  sessie 31: De adem minimaliseren

  In deze sessie werken we met de kracht van hypoventilatie, oftewel: minder ademen. Hiermee verhogen we de CO2 tolerantie en herprogrammeren we de hersenstam om het ademritme te vertragen en onze biochemie mega efficient te laten werken.

  sessie 32: Zak hypercapnie

  Deze dood eenvoudige maar bijzonder uitdagende oefening is een van de krachtigste manieren om te trainen met een diepe stress prikkel op zo’n manier dat je lichaam er weerbaarder en stressbestendiger van wordt.

  sessie 33: Ritmische resonantie

  Dit ademritme behoort tot de meest effectieve manieren om je nervus vagus te stimuleren en het lichaam in de rust en herstel stand te zetten. Een kalme geest, een lichaam vol energie en de ideale staat van adem voor zelfzorg.

  sessie 34:  Wave Breath

  Leer je adem te bevrijden door je lichaamsbewustzijn te vergroten. Wanneer je de vorm van je adem bewuster gaat sturen dan zal er een nieuw veld van diepte open in je beoefening van adem. Hier focussen we niet op WAT je doet maar HOE je het doet.

  sessie 35: Wonderlijke weefsels en zelf massage

  Om de beweging van adem echt te kunnen laten stromen door je lijf, heeft je lijf wat liefde nodig. In deze sessie leer je de kern elementen van ademmechanica toepassen op je bindweefsel en je ademspieren waardoor je vrijer kan ademen.

  sessie 36: Maximale uitademing

  Verwijder de stilstaande lucht uit je longen, verdiep je middenrifademhaling en leer om rustig te blijven onder intense omstandigheden. Deze krachtige oefening helpt bovendien om je longcapaciteit te vergroten en je ademspieren nog beter aan te sturen.

  sessie 37: Adem in alle richtingen

  Leer om nieuwe registers in je ademveld te openen door alle richtingen te beheersen. Zo wordt elke ademhaling vrijer, moeitelozer en vol van leven. Hiermee vergroot je je lichaamsintelligentie en kun je elke adem nog beter voelen.

  sessie 38: Power push ademhaling

  Na het optimaliseren van de aansturen van je adem in de vorige sessies kun je nu je oefening verbreden met deze krachtige en energie-gevende oefening. Deze oefeningen vragen nieuwe aansturing van je ademspieren waarmee je ook weer nieuwe velden van bewustzijn kunt openen.

  sessie 39:  ADEM EN MOBILITEIT

  Leer om je mobiliteit en flexibiliteit te vergroten door je adem toe te passen op je beweegpatroon. Hiermee open je gemakkelijk je gewrichten, spieren en weefsels.

  sessie 40:  Alligator adem

  Met deze eenvoudige en ontspannen oefening kan je middenrif ontspannen en worden je interne organen gemasseerd door de natuurlijke beweging van je ademhaling.

  sessie 41:  Bouncing BReath

  Deze activerende en ritmische adem oefening is de ideale manier om jezelf weer fris en scherp te krijgen na een lange dag geconcentreerd werken, of om jezelf klaar te stomen voor een energieke en geconcentreerde dag.

  En nog veel meer! 🚀

  Tijdens de live opnames van bovenstaande lezingen worden en Q&A’s opgenomen en is er ruimte om in het moment op de behoefte in te spelen en allerlei interessante thema’s en oefeningen toe te voegen. Zorg dat je er bij bent!

  Nu éénmalig LIVE te volgen

  Na de lancering van de Engelstalige versie van deze cursus werden we overspoeld met verzoeken voor een Nederlandstalige versie. We hebben besloten om deze Nederlandstalige versie LIVE op te nemen in hotel Mitland in Utrecht van 22-25 juni 2022. Gedurende deze 4 dagen wordt alle bovenstaande content gepresenteerd en opgenomen. Wanneer je live aanwezig bent kun je vragen stellen en verbinden met gelijkgestemde mensen. Lukt het je niet om live aanwezig te zijn? Dan kun je de online-only versie kopen en na het event in juni alle opnames online bekijken in onze academy. Let op: dit is de enige keer dat dit live te volgen is, daarna is deze cursus alleen online te volgen door de opnames te kijken. Heb je de Engelstalige versie al gekocht? Dan krijg je automatisch gratis toegang tot de online NL versie wanneer deze klaar is. Ook kun je met 50% korting mee doen aan de live dagen (log in op je account om de korting te zien). 

   

   live + online

  • Toegang tot 4 dagen live training in Hotel Mitland in Utrecht van 22-25 juni (incl lunch, excl overnachting).
  • Mogelijkheid om je vragen te stellen tijdens de training.
  • Verbinding met gelijkgestemde medestudenten.
  • Na de live dagen toegang tot al het video materiaal.
  • Direct na inschrijving toegang tot het Engelstalige materiaal.
  • LET OP: de live dagen vinden slechts eenmalig plaats. Hier wordt alles opgenomen en daarna is Level 1 slechts nog online te volgen. Dit is je kans!

   €1599,-

   (exclusief 21% BTW)

  Wanneer je de Engelstalige Level 1 al hebt aangeschaft, of deel hebt genomen aan één van onze Level 2 retreats, dan krijg je automatisch 50% korting op je deelname aan de live dagen via je bestaande login.

   

   online only

   • Na de live dagen toegang tot al het video materiaal.
   • Direct na inschrijving toegang tot het Engelstalige materiaal.

    €799,-

    (exclusief 21% BTW)

   Wanneer je de Engelstalige Level 1 al hebt aangeschaft, krijg je automatisch gratis toegang tot de NL talige opnames wanneer deze klaar zijn. 

    

    Gegeven door

    Kasper van der Meulen 

    Na mijn carrière als onderwijs innovator en science docent besloot ik om de wereld van biohacking en zelfoptimalisatie in te duiken. In de eerste instantie om mijn eigen mentale en fysieke uitdagingen te overkomen, en uiteindelijk om dit te delen met de rest van de wereld. De afgelopen 8 jaar heb ik alles getest wat ik kon vinden, en steeds kwam ik weer terug bij de adem als de meest krachtige tool.

    Op dit pad had ik de kans om samen te werken met – en te leren van – een aantal van de grootste influencers in deze nieuwe golf van science-based ademwerk. Zo leerde ik van experts, wetenschappers, artsen, yogi, sjamanen, therapeuten en leraren van vele disciplines over hoe ademhaling samenhangt met gezondheid, bewustzijn, trauma, performance en menselijke optimalisatie. Bovendien had ik de kans om deze principes toe te passen op duizenden mensen, door te spreken voor grote groepen, deep dive retreats te verzorgen, en door 1 op 1 te werken met elite performers, topatleten en invloedrijke mensen. 

     Het is mijn levenswerk om de kernprincipes van het mens zijn – en dus de ademhaling – diep te doorgronden. Om terug te komen tot de bron van basiswaarheden en de chaos van technieken, methodes, dogma’s en misverstanden te doorzien. En om de verbinding te maken tussen moderne wetenschap, oeroude traditie, menselijke performance en de ontwikkeling van het bewustzijn.

    “Master” is geen definitieve staat die we kunnen bereiken. Het is een pad dat we kunnen volgen. Een pad van constante toewijding aan steeds dieper begrip en meesterlijke toepassing van dit begrip. Ik zie mezelf niet als “Master”, want hoe meer ik leer, hoe meer ik zie hoe veel er nog te leren valt. Ik zie mezelf als eeuwige student van het pad van meesterschap.

    Ik ben wel een leraar. En voor mij is het essentieel om alles wat ik leer op mijn pad te delen met mensen die er voor open staan. Deze masterclass gaat niet over mijn “eigen” methode, techniek of merk. Ik ben niet in concurrentie met andere methodes, technieken of merken. Dit is een compilatie van mijn beste werk tot nu toe, in mijn eigen stijl, opgedragen in dienst van ons gezamenlijke begrip en de evolutie van het hele veld van bewuste ademhaling.

    Ik ben er ten diepste van overtuigd – omdat ik dit met eigen ogen heb gezien – dat ademwerk het pad naar welzijn en bewustzijnsverruiming is dat de wereld nu nodig heeft. En ik voel me ten diepste vereerd en dankbaar dat jij op het punt staat om hier met mij in te duiken!